Retourneren

Binnen Nederland retourneren.

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen.
Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, de bestelling kan tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden geannuleerd worden.

Omdat wij je zo goed mogelijk van dienst willen zijn vragen wij je om het retourformulier zo goed mogelijk in te vullen.
Indien er gebruik wordt gemaakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan fietscorner.nl geretourneerd moeten worden.
Mocht het product of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Bij retourneren stuurt u de artikelen met voldoende frankering retour naar het volgende adres:     

Fietscorner
t.a.v. retouren
Van Laerstraat 27
5921 JG Venlo
Nederland

Regels omtrent retourneren België

Nadat je de bestelling ontvangen hebt, heb je 14 dagen bedenktijd waarin je mag bepalen of je het product wilt houden, ruilen of retour stuurt. Belangrijk hierbij is dat je het product compleet houdt, niet gebruikt en niet verder uitpakt dan nodig om te bepalen of het product aan je wensen voldoet.

Bewaar het verpakkingsmateriaal en de prijs(labels) om het product in nieuwstaat te kunnen retourneren. Gebruik de verzenddoos waarmee je de bestelling hebt ontvangen om het product in terug te sturen. Zorg ervoor dat je de productverpakking niet beplakt met een label of dichtplakt met tape.

REGELS OMTRENT RETOURNEREN:

 • Melding van de retour dient binnen 14 dagen na bezorgdag schriftelijk te worden gedaan aan onze serviceafdeling. info@fietscorner.nl
 • Voor de retourzending geldt dat deze binnen 14 dagen, nadat de melding van retour is gedaan, moet zijn ontvangen bij Fietscorner te Venlo.
 • Voeg de leverbon (factuur) toe aan de retourzending.  
 • Alleen ongedragen, ongebruikte en onbeschadigde artikelen mogen worden geretourneerd. Uiteraard mogen de verpakkingen zijn geopend (uitgezonderd media) om te passen/proberen.
 • Onderbroeken kunnen niet worden teruggenomen vanwege hygiënische reden
 • LET OP: Boeken, multi-media, lakdelen en speciaal gemaakte artikelen worden NIET teruggenomen.
 • Gebruik de originele verpakking voor de retourzending.
 • Wanneer er bij een bestelling met gratis verzending een deel van de bestelling wordt geretourneerd, rekenen wij de helft van de eerste verzendkosten in het retourbedrag.
 • Als een artikel niet in de originele dichte verpakking retour wordt gezonden, zal 50% restitutie van de aanschafwaarde plaats vinden. Indien een artikel is beschadigd, wordt een retour niet geaccepteerd en volgt geen restitutie van de aanschafwaarde.
 • Soms wordt restitutie verleend op de eigen kosten van het retourzenden. Dit zal echter altijd het standaard geldende tarief zijn voor verzending van pakketten via PostNL (binnen Nederland maximaal € 7,95). Mocht het bedrag hoger zijn, is het te adviseren om dit eerst te overleggen om teleurstellingen te voorkomen.
 • Bij retouren kunnen er kosten van de betaalmaatschappij worden gerekend.
 • Na ontvangst en controle van uw retourzending, geven wij onze payment service provider opdracht om het geld terug te storten op uw bank-of creditcard rekening.
 • Afhankelijk van uw bank of creditcardmaatschappij kan het enkele dagen tot een week duren voordat de terugbetaling op uw bank- of creditcard rekening staat.

Terugbetaling

Doorgaans duurt het 2 – 5 werkdagen om jouw retourzending die je hebt ingeleverd op het Retourpunt in handen te krijgen. Als we je retourzending hebben ontvangen wordt deze veelal dezelfde dag nog verwerkt. We doen dan ook ons best om binnen enkele dagen je aankoopbedrag terug te storten. In het uiterste geval duurt het tot 10 werkdagen om de terugbetaling te doen.

Wanneer je de bestelling volledig retourneert ontvang je van ons het aankoopbedrag terug. Houd je een gedeelte van de bestelling en kom je daarmee onder de € 75,- euro dan houden we de verzendkosten á €7,95 in op het over te maken bedrag.