Onderhoudsbeurten

Onderhoudsbeurten bij Van Hoogstraten Fietsen:

Omdat het klantenbestand verder reikt dan onze regio, is het voor onze klanten die verder weg wonen vaak geen optie om naar onze winkel te komen voor het onderhoud van hun nieuwe fiets / e-bike.
Wij geven de optie bij het bestellen van uw nieuwe fiets om deze met / of zonder onderhoudsbeurten te kopen.

Het onderhouden van een fiets is belangrijk om ervoor te zorgen dat je fiets in goede staat blijft en je problemen kunt voorkomen tijdens het fietsen. 
Ook bij een gloednieuwe fiets zijn de eerste beurten heel belangrijk vanwege de slijtende delen die inlopen en/of uitrekken.
Buiten dat dit ontzettend belangrijk is voor je fiets, zijn deze onderhoudsbeurten ook verplicht voor de garantie.
Let er op dat deze garantie alleen geldt als:

 • je de veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzingen hebt opgevolgd;
 • er geen sprake is van slijtage en/of de volgende onderdelen verkeerd zijn afgesteld: banden, ketting, remmen, kabels, tandwielen en/of derailleur;
 • je fiets alleen onderhouden en gerepareerd is door een officiële dealer van het merk fiets;
 • je fiets in originele staat is. Dus wanneer er onderdelen en/of accessoires niet juist gebruikt of gemonteerd zijn. Of wanneer een accessoire gemonteerd is die niet specifiek voor die fiets gemaakt is.
 • je fiets geen onderdelen bevat die niet origineel zijn;
 • je netjes bent omgegaan met de fiets en deze met de juiste bedoeling is gebruikt. Dus niet voor wedstrijden en/of commerciële activiteiten.

Een onderhoudsbeurt voor een normale fiets kost €50,-
Een onderhoudsbeurt voor een e-bike kost €75,-


De voorwaarden zullen specificeren wat wel en niet gedekt is door de garantie, hoe je een claim kunt indienen en hoe lang de garantie geldig is.
Het onderhouden van je fiets volgens de aanbevelingen van de fabrikant kan helpen om de levensduur van je fiets te verlengen en eventuele problemen te voorkomen.
Als je een probleem hebt met je fiets binnen de garantieperiode, neem dan contact op met de verkoper of de fabrikant om te zien of je gebruik kunt maken van de garantie.

Het onderhouden van een fiets is belangrijk om ervoor te zorgen dat je fiets in goede staat blijft en je problemen kunt voorkomen tijdens het fietsen. Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen voor het onderhouden van je fiets:

 1. Controleer regelmatig de lucht in je banden. Als de banden te hard of te zacht zijn, kan dit leiden tot onnodige slijtage of onveilige ritjes. Gebruik een bandenpomp om de juiste luchtdruk in je banden te houden.

 2. Controleer je remmen voordat je gaat fietsen. Zorg ervoor dat ze goed werken en dat de remblokken niet te versleten zijn. Als je remmen niet goed werken, kan dit gevaarlijk zijn tijdens het fietsen.

 3. Controleer je ketting regelmatig en smeer deze indien nodig. Een droge ketting kan leiden tot onnodige slijtage en een slechte prestatie van je fiets. Gebruik een goede kettingsmeer om ervoor te zorgen dat je ketting soepel blijft bewegen.

 4. Controleer de spaken op je wielen regelmatig en laat ze indien nodig aanpassen. Losse spaken kunnen leiden tot een wiebelend wiel en een onveilige rit.

 5. Maak je fiets regelmatig schoon, vooral na een rit in slecht weer. Gebruik een fietsreiniger en een droge doek om vuil en modder van je fiets te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat je fiets in goede staat blijft en langer meegaat. Ga NIET met je fiets naar de carwash om deze af te spuiten met een hogedruk!

Het onderhouden van je fiets kan een tijdrovende taak zijn, maar het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat je fiets in goede staat blijft en je problemen kunt voorkomen tijdens het fietsen.
Als je niet zeker weet hoe je bepaalde onderhoudsprocedures moet uitvoeren, kun je altijd een professioneel fietsenwinkel raadplegen voor hulp en advies.